İstanbul’un içinde bir o kadar da dışında bir sahil kasabası Garipçe. Şehir gürültüsünden kaçmak biraz olsun kendinizi tatildeymiş gibi hissetmek istiyorsanız rotanızı Garipçe Köyü’ne çevirebilirsiniz.
Garipçe Köyü Nerede?
Garipçe Köyü, İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan ilçesi Sarıyer tarafından 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Konum olarak Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı arasında duruyor. Yeni yapılan üçüncü köprünün ayağının hemen yanında.
Nasıl Gidilir?
Kendi arabanız ile ulaşmak istiyorsanız Sarıyer merkezden Şehit Mithat Yılmaz caddesini takip etmeniz gerek. Sonrasında Sarıyer – Rumeli Feneri yolunu takip ederek Rumelifeneri köyüne gitmeden önce Garipçe Köy yoluna sapmanız gerekiyor. Otobüs ile gitmek istiyorsanız 30 dakikalık bir sürede Sarıyer ile Rumelifeneri köyü arasında çalışan halk otobüslerine binebilirsiniz. 150 ve 40 numaralı İETT otobüsleri Garipçe’ye Sarıyer’den ulaşabilirsiniz. 40 numaralı otobüse binerseniz şoföre ineceğiniz yeri sormanızı tavsiye ederim.
Ne yenir, Ne içilir?
Hepi topu 6-7 tane restorantın olduğu Garipçe’de doğru düzgün kahvaltı yapacak mekanın olmaması biraz hayal kırıklığı. Balık restorantlarının hepsi sabah kahvaltı vermeye başlamış. Asıl işi balıkçılık olan bir işletmenin açık büfe kahvaltı konseptinden ne kadar memnun kalırsınız tartışılır. Fakat balıklarına laf edemeyeceğim. Serpme kahvaltı kişi başı 35-50 TL arasında değişiyor.
Garipçe Aydın Balık: Garipçe Kalesi yakınlarında bulunan Garipçe Aydın Balık’ta balık yiyebilirsiniz. Balık fiyatları 20-55 tl arasında değişiyor. Bunun dışında menüsünde et olarak köftesi bulunuyor.
Asma Altı Kahvaltı Ve Balık Evi: Şirin dekorasyonu ile hemen kendini belli ediyor mekan. Garipçe’de kahvaltı mekanları arasında en çok bilinen yer burası.
Koliva Kahvaltı & Balık Restoran: Açık büfe kahvaltı yapabileceğiniz bir yer. Çeşit çeşit kahvaltılıklar bulunuyor. Deniz havasını içinize çeke çeke mis gibi bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Kaşı Kumluk Balık Lokantası: Garipçe’de popüler olan yemek mekanlarından bir diğeri de Kaşı Kumluk Balık Lokantası. Restoran denizin kenarında bulunuyor. Hatta masaları plajın üzerine konulmuş. Uygun bir ayakkabı giyerek gitmenizi öneririz.
ICA Botanik Bahçesi: Aynı zamanda gezilecek yerler listenize de ekleyebileceğiniz ICA Botanik Bahçesi’nin içerisinde yemek yiyebileceğiniz bir mekan da bulunuyor.
Qarip Restaurant: Deniz kenarında üst katta bulunan masaları ile muhteşem bir manzaraya karşı kahvaltınızı yapabilirsiniz. Karadeniz’e karşı muhteşem bir kahvaltı yapmadan Garipçe’den dönmemenizi öneririm.
Kahve Çay: Küçük bir çay bahçesi arıyorsanız Kahve Çay’a uğramanızı tavsiye ederiz. Gözleme ve muhlamayı buraya gelenler çok seviyor. Ayrıca erik suyu ve limonata da içebilirsiniz.
Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı: Rumelifeneri köyünde bulunan Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı, liman üzerinde bulunuyor.
Bence Bunlara Dikkat Edilmeli Dediğim Bir Kaç Husus;
- Garipçe Köyü şehre yakınlığı ve 3. köprüden dolayı daha kolay tanınan bir yer oldu artık. Bu yüzden belediyeciliğin burada daha gelişmiş olmasını beklerdim.
- Kumsalda, sokak aralarında her yerde çöpler vardı, kokudan geçilmeyen yerlere bile denk geldik. Bu güzelim köy daha iyi bakılmayı hak ediyor. En azından günübirlikçi diye tabir ettiğimiz kişiler kendi çöplerini bile götürse böyle nahoş bir görüntü olmaz.
- Yıllardır aynı, kendini asla geliştiremeyen bir yer bence Garipçe, bir kaç ünlünün evinin burada olması bile bunu engelleyememiş. Bir an önce gelişmeli ve turizme katılan değerler arasında olmalı. Yeni bir kaç cafe ve restorant eklenmeli. Var olanlar da yeni kültüre ayak uydurmalı.
- Sahil kesimi genelde temiz ancak yine de temizlenmeye ihtiyacı var.
- Gittiğimiz yerlerde en azında çöp kutusu bulamıyorsak çöpümüzü çantamıza koyup, çöp kutusu bulduğumuzda atmayı çocuklarımıza da alışkanlık haline getirmeliyiz. Zira bu çevre geleceğimiz. Ona sahip çıkmamız gerekmez mi?
Keşifle kalın…
0
Bir yanıt yazın